Hoogtepunten van de Waddeneilanden

Getty Images

De Waddeneilanden staan met name bekend om de prachtige natuur en de rust. Tijdens een verblijf op een van deze Nederlandse eilanden zult u volop kunnen genieten van de frisse zeelucht en de brede stranden.

Als u over het eiland loopt of fietst vindt u talloos veel dieren. Het vervoer naar de eilanden toe is erg goed geregeld en dus is dit ook voor een korte vakantie een prima bestemming.

Hoe beoordeelt u de Waddeneilanden?

Terschelling 9.0
Ameland 8.8
Vlieland 8.8
Texel 8.6
Schiermonnikoog 8.4

(minimaal 30 beoordelingen)

Terschelling
Terschelling is een prachtig eiland met rust, ruimte, natuur, stranden en bossen. De mensen op het eiland zijn erg vriendelijk en beginnen soms spontaan een praatje wanneer ze merken dat u van het eiland geniet. Wanneer u in Harlingen op de veerboot stapt begint uw vakantie met een schitterende tocht over de Waddenzee. Op het eiland zelf kunt u in het naseizoen uren lang ongestoord fietsen en wandelen. Een tip : met name de stranden aan de westkant zijn bijzonder mooi en breed!

Missing media-item.

Ameland
Op Ameland is in de zomermaanden eigenlijk altijd wel wat te doen. Zo zijn er diverse feesten met leuke optredens en ook het internationaal strand rugbytoernooi vindt plaats op Ameland. Maar ook de rust en natuur zijn te vinden op het eiland. U kunt bijvoorbeeld een paardrijdtocht maken of een robbentocht met een van de plaatselijke boten.

Missing media-item.

Vlieland
Op Vlieland komt u geheel tot rust! Alle natuurschoonheid komt u tegen: bossen, duinen, heide, strand en vele diersoorten. Een Zoover bezoeker noemde Vlieland zelfs “een groot natuurreservaat met één klein dorpje”. Op het eiland heerst een oase van rust doordat er eigenlijk geen verkeer is, met uitzondering van fietsers. Voor liefhebbers van fietsen is Vlieland ook zeer geschikt aangezien het beschikt over tal van goede fietspaden in combinatie met de afwisselende natuur.

Missing media-item.

Texel
Texel is een prachtig eiland waar genoeg te beleven valt en is daarom ook een geliefde vakantiebestemming voor weekendjes en langer. U kunt hier heerlijk uitwaaien tijdens een lange strandwandeling, een bezoek brengen aan een van de musea op het eiland of lekker slenteren door de Koog of Den Burg. Ook Texel is een perfecte fietsbestemming door de goed onderhouden fietspaden. Een aanrader is: het Juttersmuseum!

Missing media-item.

Schiermonnikoog
“Zodra u de boot op stapt begint het vakantiegevoel en de aankomst op Schiermonnikoog voelt aan als een feestje”, aldus Zoover bezoeker Hulshoff. Schiermonnikoog is een heerlijk rustig eiland met bijna geen verkeer. Overal op het eiland is het opvallend schoon en netjes! Tijdens een bezoek aan het strand ziet u wellicht zeehonden liggen. Wat u eigenlijk absoluut eens moet doen is wadlopen: werkelijk de moeite waard!

Missing media-item.

Missing media-item.

De beoordelingen zijn afkomstig van bezoekers van Zoover. Meer beoordelingen van bestemmingen in Schotland? Kijk op zoover.nl

Auteur 
  • Zoover
Bron 
  • www.zoover.nl