Nederland zoekt massaal naar goedkopere zorgpolis

Honderdduizenden mensen zijn op zoek naar een nieuwe zorgverzekering. Via financiële vergelijkingssites als Verzekeringssite.nl, Independer.nl, Kiesbeter.nl of Zorgkiezer.nl, kijken ze waar ze goedkoper terecht kunnen. Hoeveel gaat u besparen?

Directeur Peter Ruys van de Zorgkiezer kan nog niet zeggen of er evenveel, of zelfs meer mensen overstappen dan vorig jaar. ”Dat gebeurt vooral tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Op dit moment zie je vooral dat mensen zich oriënteren. Dat gebeurt echt massaal, we hebben 25 procent meer bezoek dan vorig jaar.”

In het zoekgedrag van de mensen ziet Ruys heel duidelijk de invloed van de crisis terug. “Mensen zijn echt op zoek naar manieren om te bezuinigen. Er is veel meer belangstelling voor een vrijwillig eigen risico boven het wettelijk eigen risico van €350. Daarmee kunnen ze hun premie verlagen. Als je het hele jaar niet ziek bent geweest, kun je dat best overwegen. De meeste mensen maken hun wettelijk eigen risico niet eens op, zeker niet nu het tot €350 verhoogd is.”[ITEMADVERTORIAL]

Verhogen eigen risico
Ook directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl ziet dat mensen dit jaar meer prijsbewust zijn dan ooit. “Ze zoeken hun besparingen behalve in het verhogen van het eigen risico, ook in de aanvullende verzekering. Daar kijken ze heel kritisch naar. Ze nemen een lagere dekking, of stoppen er helemaal mee.”
Ook Hordijk verwacht dat de mensen nog even hun kruit droog houden en pas tussen kerst en Nieuwjaar beslissen of ze voor een andere verzekeraar kiezen.

De vergelijkingssites waar je ook verzekeringen (met korting) kunt afsluiten, hebben volgend jaar niet meer de concurrentie te duchten van ‘collega’ Kiesbeter.nl. Deze vergelijkingssite van het RIVM, die werd gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, stopt volgend jaar. In de maand november zochten er 90.000 mensen naar een nieuwe zorgverzekering, deze maand zal dat aantal daar nog ruim bovenuit stijgen.

Ook ouderen stappen over
Eind vorig jaar wisselden ruim een miljoen mensen van zorgverzekeraar. Dat is 6 procent van het totaal. Door de stijgende premies waren dat er meer dan in de jaren daarvoor. Daarbij speelde de prijs nog niet zo’n grote rol als dit jaar. Mensen probeerden vooral een zorgpolis te vinden die paste bij hun leeftijd en levensstijl.

Overstappen
Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Vergelijk en bespaar vele honderden euro's!

Auteur 
Bron 
  • geldenrecht.nl