Oppas-oma

Als oma wilt u natuurlijk maar al te graag op de kleinkinderen letten. Als u dit met regelmaat doet, kunt u hier een subsidie voor krijgen!

Ik pas af en toe op de kleinkinderen. Binnenkort wil mijn dochter meer gaan werken, en dan ga ik iedere week een dag oppassen. Ik heb gehoord dat wij daarvoor subsidie kunnen krijgen. Hoe zit dat precies?

Ouders kunnen een toeslag krijgen van de belastingdienst als zij hun kinderen naar een geregistreerde kinderopvangorganisatie sturen. Dat klinkt officieel, maar dat kunnen heel goed opa en oma zijn. De grootouders moeten zich dan wel eerst aansluiten bij een geregistreerd gastouderbureau.

Dat bureau zal de papierwinkel regelen. Ook zal het gastouderbureau eerst beoordelen of u en uw woning aan de kwaliteitseisen voldoen.
Of de ouders daadwerkelijk in aanmerking komen voor een toeslag, is afhankelijk van hun inkomen, het aantal kinderen en het aantal uren kinderopvang dat ze wensen.

Het is verstandig om dat allemaal eerst uit te rekenen, voordat u als oppas-oma in spe naar een gastouderbureau toe stapt.
Auteur