Wat is het leukste Nederlandse typetje? Stel uw Top 3 samen!

Van Frater Venantius, via Margreet Dolman, Dorus, Willempie en Jacobse & van Es en vele, vele anderen naar Bob de Rooij. In de loop der jaren zijn ontelbare o zo herkenbare karakters ontstaan. Maar welk typetje was nou echt het beste?

Een typetje onderscheidt zich door mimiek, gebaren, taal, kleding en attributen. Het gaat in deze uitverkiezing om een conference, lied of act van bij een breed publiek bekende komieken (duo’s of trio’s zijn ook mogelijk). Rollen van acteurs in tv-series, zoals Stiefbeen of Mien Dobbelsteen, vallen  buiten de boot, evenals persiflages en imitaties van bekende personen. De lijst op de rechterpagina dient als een geheugensteuntje.

Hier kunt u uw drie favorieten invullen. Staan uw favorieten niet in de lijst? Er is ruimte vrijgehouden om andere typetjes te vermelden. Ook kunt een combinatie maken van typetjes uit de lijst en uw eigen voorkeur. U mag maximaal drie typetjes ­nomineren.

Win het cd-luisterboek 'Toon over Toon'

Missing media-item.De top tien van leukste typetjes aller tijden wordt later dit jaar in Plus Magazine gepubliceerd.
Onder de inzenders verloten we 25 exemplaren van het cd-luisterboek ‘Toon over Toon’, met twaalf conferences van Toon Her­mans, inclusief tekstboekje. U kunt ‘Toon over Toon’ ook bestellen via 0900-244 62 44 (€0,10 pm) of www.plusonline.nl/toon voor slechts €9,95.

Auteur 
  • tt/ec
Bron 
  • Plus