Welkom in de concertzaal! MUZIEK in het seizoen 2008/2009

Plusonline grabbelt in het aanbod van de culturele avondjes uit in het seizoen 2008/2009. Maestro, MUZIEK!

MUZIEK

Het nieuwe theaterseizoen trapt traditiegetrouw af met de Uitmarkt in Amsterdam (29 t/m 31 augustus). Daar krijgt u een voorproefje van talloze muziek-, dans-, ­toneel-, cabaret-, opera- en musicalvoorstellingen.

Hier een greep uit de muziekproducties

Pianist Jan Vayne: Een kathedraal is de mooiste locatie voor muziek

Jan Vayne is te horen in De Kathedraalconcerten, een serie van zes concerten samen met organist/dirigent Martin Mans en zangeres Petra Berger.
De Kathedraalconcerten worden een mix van allerlei stijlen, onder andere popmuziek geënt op klassieke basis, waarbij ik zoals gewoonlijk de improvisaties doe. We noemen het Kathedraalconcerten omdat we alleen in kathedralen optreden – de mooiste locatie om muziek te maken. In een theater is het toch allemaal wat klinischer en bedachter. Een kathedraal is groots en magistraal: de juiste ambiance voor deze concerten. Bovendien is de akoestiek er fantastisch. Samen met de bestaande orgels, de decors en een tweehonderd man groot koor roept dat een bijzondere sfeer op.

Met Petra tour ik het komende seizoen ook nog door de theaters met het programma Dichtbij!

Aanbieding: Pluslezers krijgen €10 op de Kathedraalconcerten.
De Kathedraalconcerten vinden plaats op 26 en 29 november,
3 december, 4 en 8 april, en 9 mei. Lezers van PlusMagazine vinden in de rubriek Plus Extra van het septembernummer een bon voor €10 korting.

Gitarist Harry Sacksioni zit 40 jaar in het vak en jubileert in het theater met De Sacksioni Methode (vanaf 26 september).

Ook Karin Bloemen heeft wat te vieren: ze zingt haar mooiste liedjes op 26 en 27 oktober in Carré ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum. Begin januari gaat ze bovendien een samenwerking aan met Amsterdam Sinfonietta in Breder dan klassiek, waarin ze het Hollandse lied ten gehore brengt.

Gerard van Maasakkers viert zijn 30-jarig zangersjubileum met een tournee van september tot de zomer 2009 en een tribute-cd (september) met o.a. met Paul de Leeuw, Guus Meeuwis, Claudia de Breij.

Nog meer Nederlands vakmanschap is te verwachten van Frank Boeijen, Henk Hofstede en Henny Vrienten in Aardige jongens (vanaf 13 september).

Musical Award-winnares Mariska van Kolck brengt in Top of the World een ode aan Karen Carpenter (vanaf 27 september), waarover in het oktobernummer van Plus Magazine meer.

Heel wat internationale oudgedienden van de popmuziek vereren Nederland met een ­bezoek. Wat dacht u van Emmylou Harris (27 september), Art Garfunkel (13 oktober), Al Stewart (van 4 t/m 19 oktober), Jerry Lee Lewis en Chuck Berry (19 november) en Tina Turner (21 en 22 maart).

De Nationale Reisopera begint het seizoen met Madame Butterfly van Puccini (vanaf 13 september) en laat er nog vier opera’s op volgen, waaronder Nabucco.

De Staatsopera Tatarstan komt naar Nederland met Tosca (vanaf 17 oktober).

Op 6 oktober geeft Celtic Woman een eenmalig concert in Amsterdam; Lezers van PlusMagazine vinden in de rubriek Plus Extra van het septembernummer een bon voor €15 korting.

Het Nederlands Kamerkoor concentreert zich in Schütz en Distler onder leiding van dirigent Klaas Stok in oktober op de geestelijke muziek van Heinrich Schütz en Hugo Distler.

Het Soweto Gospel Choir komt van 28 oktober t/m 22 november naar Nederland met African Spirit.


Het Wit-Russische koor Capella Minsk komt in december naar Nederland met het programma Ave Maria.


Auteur 
  • rb, ec