Pizza van brood en wortel-wittekoolsalade met sinaasappeldressing

Het zijn drukke weken deze dagen voor de kerst. Maak het gemakkelijk en gezond met brood, groenten en kaas uit de koelkast. WinterHoofdgerecht: vis of vegetarischBereidingstijd: snelBereidingswijze: ovenAantal personen: 2Pizza van brood en wortel-wittekoolsalade met sinaasappeldressingHet zijn drukke weken deze dagen voor de kerst. Maak het gemakkelijk en gezond met brood, groenten en kaas uit de koelkast.1/2 Turks brood (circa 150 gram)  2 eetlepels tomatenpuree1 eetlepel ansjovispuree (tube) of pesto (uit een potje)150 gram courgette, broccoli, groene of gele paprika100 gram kleine (cherry)tomaten50 gram Fontina (harde Italiaanse kaas) of Mozzarella of jongbelegen Goudse kaas, grof geraspt25 gram geraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas1/2 eetlepel oregano- of basilicumblaadjes peperolijfolie. Verwarm de oven voor op 200°C.. Vet een bakplaat goed in of bekleed de bakplaat met bakpapier en vet dit in met olijfolie. Halveer het Turkse brood horizontaal en leg de twee helften op de bakplaat. Bestrijk het brood dun met een mengsel van tomatenpuree, ansjovispuree of pesto en twee eetlepels olijfolie. Maak de gekozen groente schoon, was de courgette en snijd deze in dunne plakjes, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de paprika’s in repen. Of neem een combinatie van groenten.. Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de groenten een minuut of twee al omscheppende.. Beleg de ‘pizza’ met de aangebakken groente en de gehalveerde tomaten (leg ze met de bolle kant naar boven). Strooi de beide kaassoorten, de oreganoblaadjes en de peper eroverheen.. Bestrijk de randen van het brood dun met olijfolie en bak de ‘pizza’ in circa 10-15 minuten goudgeel en knapperig. . Serveer er een salade bij van geraspte wortel en/of fijngesneden witte kool met een sinaasappeldressing van olijfolie, sinaasappelsap, theelepel honing, zout en peper.