Podcast Gezond Gesprek: Alles over COPD

Gezond Gesprek met longarts Frits Franssen

Frits Franssen
Karine Hoenderdos

Ademhalen: het is absolute noodzaak, 24 uur per dag, ons leven lang. Maar wat gebeurt er als je niet meer vrij kunt ademhalen, omdat de longen ziek zijn? Longarts Frits Franssen vertelt van alles over de bouw en functie van de longen en hij gaat dieper in op COPD, een chronische longaandoening. COPD is (nog) niet te genezen, maar voor deze aandoening geldt wel dat leefstijl kan helpen om langer fit te blijven. Hoe? Dat vertelt dokter Franssen!

Geen tijd om naar deze podcast te luisteren of nog eens teruglezen wat er gezegd is? Hier vind je een samenvatting van het gesprek. Wil je weten of je een verhoogd risico loopt op COPD? Doe de test op de website van het Longfonds.

Prof. dr. Frits Franssen (1973) is longarts met een klinische, wetenschappelijke en educatieve focus op gepersonaliseerde behandeling van chronische obstructieve longziekte (COPD). Hij is medisch hoofd van de afdeling Longziekten van het Maastricht UMC en voorzitter van de vakgroep. Daarnaast is hij medisch directeur en lid van de Raad van Bestuur van CIRO+, een kennis- en behandelcentrum voor patiënten met chronische luchtwegaandoeningen. Hij is hoogleraar 'gepersonaliseerd management van COPD' aan de Universiteit Maastricht en adjunct-hoofdredacteur van Respirology en sectieredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG).

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese, namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings.