Stelling: ik ga de tv-debatten tussen politici zeker volgen

Getty Images

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart gaan de fractievoorzitters van partijen met elkaar in debat. Bent u van plan om die uitzendingen te gaan kijken?

In de aanval

Met nog maar een paar weken totdat we weer mogen stemmen, begint de tijd te dringen voor politici. Ze maken hun plannen met Nederland bekend, voeren campagne en bovenal: ze trekken ten aanval op andere partijen. Bijna alle politici doen dat tegenwoordig zowel in interviews met de media als op hun eigen online kanalen van Facebook en Twitter.

Miljoen kijkers

Maar de meeste stemmen vallen te winnen tijdens de grote verkiezingsdebatten op televisie. Daar kijken vaak ruim een miljoen mensen naar, waaronder veel 'zwevende kiezers' die nog geen keuze hebben gemaakt. Politici zoeken tijdens deze debatten de confrontatie en moeten hun mannetje staan als ze zelf worden uitgedaagd. Op zondag 26 februari regisseert RTL een debat, terwijl de NOS op 14 maart – een dag voor de verkiezingen – aan de beurt is.

Gaat u ook kijken? Of heeft u daar juist geen behoefte aan? Breng hier uw stem uit en laat onderaan de pagina een reactie achter.