Tweede Kamer wil wettelijk rouwverlof

vrouw-bezorgd
Getty Images

In de Tweede Kamer tekent zich een meerderheid af voor rouwverlof. De partijen verschillen wel over de manier waarop het verlof moet worden ingevuld. De fracties van SGP en GroenLinks maken zich al langer sterk voor een wettelijk rouwverlof.

Dit blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Het onderwerp rouwverlof komt op de agenda van de Tweede Kamer, omdat een petitie daartoe bijna 50.000 keer is ondertekend. De petitie werd opgesteld door Marit van Exel (53), die haar man en dochter verloor. Van Exel vindt dat de impact van verlies meer aandacht verdient op de werkvloer. In haar geval was de werkgever heel begripvol, maar er bleek niets wettelijk geregeld.

Bij een wettelijk verlof kunnen werknemers vrij nemen als ze hun vader, moeder of partner verliezen. Het verlof is ook bedoeld voor iemand die te maken heeft met een miskraam. Nu nemen werknemers vaak vakantiedagen op, omdat er niets is geregeld. Uit onderzoek van vakbond CNV blijkt dat mensen die een dierbare verliezen in de knel kunnen komen op het werk. Een op de vijf voelt te weinig steun van de werkgever en een op de tien krijgt een burn-out.

Bron: RTL Nieuws

Auteur 
  • Perry van Dijk