Aardappel-knoflookpuree

Door de knoflook en nootmuskaat geef je de aardappelpuree net iets extra's.

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1.     Rooster de teentjes knoflook met schil in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.
  2.     Schil de aardappelen, ontpit ze en was de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  3.     Maak de spruitjes schoon en kook ze in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  4.     Bestrooi de vleesreepjes met peper. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  5.     Verwijder de velletjes van de knoflook en prak de teentjes fijn.
  6.     Breng de melk aan de kook.
  7.     Maak van de gare aardappelen met hete melk een smeuïge puree.
  8.     Maak de puree op smaak met de knoflookpuree en wat nootmuskaat en geef de spruitjes en de vleesreepjes erbij.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
480 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,2 gram