Aardappelomelet

De aardappel in de omelet zorgt ervoor dat het goed vult. De peper geeft er extra pit aan.

Ingrediënten

  • 4 kleine aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ Spaanse peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 1-2 courgettes
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten net gaar.
  • Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
  • Maak het pepertje schoon en snijd het fijn.
  • Snijd de aardappelen in dunne plakken.
  • Verwarm 1 eetlepel margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag. Bak hierin de plakken aardappelen in een paar minuten goudgeel.
  • Bak de ui, de knoflook en het pepertje een paar minuten mee.
  • Klop de eieren los met de melk en schenk het eimengsel over de aardappelen.
  • Leg een deksel op de pan en laat de eieren in ca. 10 minuten gaar worden.
  • Was de courgette en snijd hem in dunne plakken. Stoof de courgette in de rest van de margarine in ca. 6 minuten gaar.
  • Snijd de omelet in punten. Serveer de courgette en het brood erbij.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in huishoudfolie en bewaar het nog 2–3 dagen. 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
470 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
9 gram
Zout
1,1 gram