Aardappelsalade met sperziebonen en walnoten

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 500 gram aardappel (vastkokend)
  • 150 gram sperziebonen
  • 2 eieren
  • 1 rode paprika
  • 10 cherrytomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 4 augurken
  • 25 gram walnoten
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels half volle yoghurt
  • 1 citroen

Bereiding

1. Was de aardappelen en snijd ze in hapklare stukken.
2. Was de sperziebonen, maak ze schoon en breek ze doormidden.
3. Kook de aardappelen en sperziebonen in dezelfde pan in een klein laagje water in 10 minuten gaar.
4. Kook de eieren hard.
5. Was de paprika en snijd hem in blokjes.
6. Was de kerstomaten en snijd ze doormidden. 
7. Was de lente-uitjes en snijd ze in fijne ringen. 
8. Snijd de augurken en de walnoten in kleine stukjes.
9. Maak een dressing in een saladekom van de mosterd, de olie, de yoghurt en citroensap. 
10. Giet de aardappelen en sperziebonen af en laat ze afkoelen.
11. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in parten.
12. Meng de aardappelen en sperziebonen door de dressing en voeg de groente, augurken en walnoten toe.
13. Meng de ingrediënten goed door elkaar en garneer met de parten ei.

Voedingswaarden

Energie 
565kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
900 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum