Appeltoast

Heerlijk variëren met broodbeleg voor je dagelijkse portie fruit.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 1 appel
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel vloeibare margarine
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1.     Bak de geschaafde amandelen in een droge koekenpan. Neem ze uit de pan.
  2.     Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne schijfjes en druppel er wat citroensap over.
  3.     Kwast de koekenpan in met wat margarine. Bak hierin de appelschijfjes in een paar minuten zacht.
  4.     Rooster het brood lichtbruin.
  5.     Beleg het brood met de appelschijfjes en verdeel de amandelen erover.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 minuten
Bron(nen):
Energie
230 kcal
Eiwit
9 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
6 gram
Zout
0,7 gram