Appeltoast

Getty Images

Heerlijk variëren met broodbeleg voor je dagelijkse portie fruit.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 1 appel
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel vloeibare margarine
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1.     Bak de geschaafde amandelen in een droge koekenpan. Neem ze uit de pan.
  2.     Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne schijfjes en druppel er wat citroensap over.
  3.     Kwast de koekenpan in met wat margarine. Bak hierin de appelschijfjes in een paar minuten zacht.
  4.     Rooster het brood lichtbruin.
  5.     Beleg het brood met de appelschijfjes en verdeel de amandelen erover.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar

Voedingswaarden

Energie 
230kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
700 milligram
Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Voedingscentrum