Boerenkoolstamp met rode ui en noten

Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook goed voor je. De hazelnoten maken het gerecht extra fijn voor hart- en bloedvaten.

Aantal personen: 2                 Bereidingstijd: 30+ minuten

Ingrediënten

600 gram aardappelen
500 gram gesneden boerenkool
2 rode uien
peper
2 eetlepels olijfolie
40 gram hazelnoten
100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Doe de aardappelen met een bodempje water in een pan en schep de boerenkool erop. Kook de aardappelen en de boerenkool in ca. 25 minuten gaar.
  3. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  4. Fruit de uien met wat peper zacht in de olie.
  5. Hak de hazelnoten grof.
  6. Breng de melk aan de kook.
  7. Stamp de aardappelen en boerenkool met de hete melk en wat peper. Schep de uien erdoor.
  8. Strooi de hazelnoten erover.

Ingrediënten over?

Uien: bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en gaan dan rotten.

Duurzaam eten   

Boerenkool is deze maand (februari) een seizoensproduct.

Past in dieet

  •     Met weinig zout
  •     Bij verhoogd cholesterol
  •     Bij diabetes
  •     Vrij van gluten
  •     Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                         580 kcal
Eiwit                                             20 gram
Koolhydraten                            60 gram
Waarvan suikers                        6 gram
Vet                                               25 gram
Waarvan verzadigd vet            4 gram
Vezels                                          10 gram
Zout                                            0,3 gram

Bron(nen):