Bonenburgers met muntdip en geroerbakte spinazie

De havermout door de vega-burgers geeft het een krokant laagje. Heerlijk in combinatie met de verfrissende muntdip!

Aantal personen: 2                   Bereidingstijd: 30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 grote pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
  • 1 winterwortel
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 ei
  • 4 eetlepels havermout
  • (gerookt) paprikapoeder
  • citroensap
  • 8 blaadjes munt
  • ½ komkommer
  • 50 ml halfvolle yoghurt
  • 600 gram spinazie
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Spoel de bruine bonen af onder koud water en laat ze uitlekken.
  2. Maak de wortel schoon en rasp hem grof.
  3. Pel de uien en knoflook en snijd ze klein. Fruit 1 ui en de knoflook zacht in 1 eetlepel margarine en laat dit afkoelen.
  4. Prak ¾ van de bruine bonen klein.
  5. Klop het ei los.
  6. Meng door de kleingemaakte bonen de rest van de bonen, de gefruite ui, het los geklopte ei, 2 lepels geraspte wortel en de havermout. Maak het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en wat citroensap.
  7. Vorm er 6 burgers van en laat ze afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
  8. Was de munt, knip de helft van de blaadjes in reepjes en wrijf de rest fijn.
  9. Was het stuk komkommer en rasp het grof. Druk er zoveel mogelijk vocht uit. Meng de komkommer en de munt met wat peper door de yoghurt.
  10. Was de spinazie en laat de groente uitlekken.
  11. Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de bonenburgers in ca. 8 minuten heet en bruin.
  12. Verwarm de olie in een wok en roerbak de rest van de ui. Voeg de spinazie en de rest van de geraspte wortel toe en roerbak de groente gaar. Maak op smaak met een kneepje citroen.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Eet spinazie het liefst op de dag van aankoop of bewaar de groente maximaal 2 dagen in de koelkast, in een plastic zak met gaatjes.

Duurzaam

Spinazie is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaardentabel

Energie                                           590 kcal
Eiwit                                                30 gram
Koolhydraten                               60 gram
Waarvan suikers                           9 gram
Vet                                                   20 gram
Waarvan verzadigd vet               4 gram
Vezels                                             25 gram
Zout                                               1,3 gram

Bron(nen):