Broccoli met pittige sinaasappelsaus

De pittige sinaasappelsaus met rode peper is een verrassende combinatie met broccoli.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 flinke ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 perssinaasappels
  • ¼ rode peper
  • ½ teentje knoflook
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 rundertartaartjes
  • peper
  • 500 gram broccoli

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  • Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  • Smoor de uienringen in 1 eetlepel margarine in 10 minuten zacht.
  • Boen een sinaasappel goed schoon en rasp het buitenste van de schil. Pers de sinaasappels uit.
  • Snijd het stukje peper en de knoflook fijn.
  • Breng het sinaasappelsap met de peper, de knoflook en de geraspte sinaasappelschil aan de kook.
  • Roer de maïzena met een lepel water glad en roer dit door het sinaasappelsap.
  • Kook de sinaasappelsaus een paar minuten zacht.
  • Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de rest van de margarine in 6-8 minuten bruin.
  • Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  • Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  • Giet de broccoli af en schep het sinaasappelsausje erdoor.
  • Schep de uienringen op de tartaar en serveer dit met de aardappelen en de broccoli.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
520 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram