
Getty Images
De pittige sinaasappelsaus met rode peper is een verrassende combinatie met broccoli.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 1 flinke ui
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 perssinaasappels
- ¼ rode peper
- ½ teentje knoflook
- 2 theelepels maïzena
- 2 rundertartaartjes
- peper
- 500 gram broccoli
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Smoor de uienringen in 1 eetlepel margarine in 10 minuten zacht.
- Boen een sinaasappel goed schoon en rasp het buitenste van de schil. Pers de sinaasappels uit.
- Snijd het stukje peper en de knoflook fijn.
- Breng het sinaasappelsap met de peper, de knoflook en de geraspte sinaasappelschil aan de kook.
- Roer de maïzena met een lepel water glad en roer dit door het sinaasappelsap.
- Kook de sinaasappelsaus een paar minuten zacht.
- Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de rest van de margarine in 6-8 minuten bruin.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Giet de broccoli af en schep het sinaasappelsausje erdoor.
- Schep de uienringen op de tartaar en serveer dit met de aardappelen en de broccoli.
Ingrediënten over?
Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.