Bulgur met groente, tofu en noten

Dit heerlijke recept met bulgur is lekker voor de afwisseling en ook nog eens snel klaar.

Ingrediënten

  • 150 gram bulgur
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 150 gram tofu
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 400 gram roerbakgroente of een rest groente evt. aangevuld met roerbakgroente
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 8 takjes koriander

Bereiding

  • Doe de bulgur in een kom en schenk er 400 ml kokend water over. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.
  • Rooster de cashewnoten eventueel in een droge koekenpan licht.
  • Snijd de tofu in blokjes en meng ze met gerookt paprikapoeder, komijn en royaal peper.
  • Roerbak de groente en de tofu in de hete olie in enkele minuten gaar.
  • Was de koriander en knip het klein.
  • Laat de bulgur in een zeef uitlekken.
  • Meng de bulgur door het groente-tofumengsel of geef het er apart bij.
  • Strooi de cashewnoten en de koriander erover.

Ingrediënten over?

Restje groente:
Laat restjes snel afkoelen. Bewaar ze goed afgesloten maximaal 2 dagen in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
 

Tofu:
Bewaar een stuk tofu onder water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries het eventueel in, dan is het nog 3 maanden houdbaar. Gebruik de rest van de tofu in deze lekkere groentetajine.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
595 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,1 gram
Trefwoorden: