Courgette-tomatengratin met macaroni

2 personen | 30+ minuten | hoofdgerecht

De zelfgemaakte basilicumsaus maakt het gerecht nog lekkerder. Ga zelf snel aan de slag met dit heerlijke gerecht!

Ingrediënten

  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 2 dunne courgettes
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 2 eieren
  • 50 ml halfvolle melk peper
  • 50 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 150 gram volkoren macaroni
  • ½ bosje basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 190° C.
  2. Rooster het brood in de broodrooster of oven en verkruimel het tot grof kruim.
  3. Was de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakken van ± ½ cm.
  4. Was de tomaatjes en halveer ze.
  5. Klop de eieren los met de melk en wat peper.
  6. Schik de groente in een ovenvaste schaal en schenk de eieren erover.
  7. Meng 3/4 van de geraspte kaas met het broodkruim en strooi dit erover.
  8. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden en licht kleuren.
  9. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Was de basilicum. Pureer de basilicum met 2 eetlepels water, de olijfolie, de pijnboompitten en de rest van de kaas tot een saus.
  11. Meng de basilicumsaus door de macaroni en geef dit bij de gratin.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas: Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Bron(nen):