Courgetteflan met tomatencoulis

De tomatencoulis (chique naam voor een saus van gepureerde tomaten met ui en kruiden) kan er zowel warm als koud bij worden gegeven. Kies stevige courgettes voor deze zomerse hartige taart zonder deeg. De groente, kaas en verse tuinkruiden worden gebonden met behulp van eieren en een beetje bloem. In Frankrijk koopt men in de supermarkt altijd ‘farine de blé liquide’, letterlijk vloeibare bloem, maar gewoon bloem zonder klontjes. Handig voor het maken van sauzen en beslag, deze bloem hoeft namelijk niet meer te worden gezeefd.

Bereidingsduur 
gemiddeld

Ingrediënten

  • Ingredienten
  • 6 kleine courgettes (12-15 cm lang)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes platte peterselie
  • 3 eieren
  • 30 gram bloem
  • 100 gram (vers geraspte) Parmezaanse of oude Goudse kaas
  • 2 dl melk
  • 1 dl crème fraîche, vloeibaar
  • boter voor het invetten
  • 200 gram mozzarella
  • zout, peper (mespunt nootmuskaat)
  • voor de tomatencoulis:
  • 4 smakelijke (Tasty Tom) tomaten
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • rode Spaanse peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  •