Crème brûlée met koffie

Crème brûlée is een custardachtig toetje, met daar overheen een gekarameliseerde laag suiker. Geniet van dit heerlijke nagerecht.

nagerecht
bereiding 1 uur
voor 4 personen

Ingrediënten

300 ml melk
1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden
1 el koffiebonen
200 ml slagroom
6 eierdooiers
50 g suiker
basterdsuiker, voor de karamel

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op de laagste temperatuur die mogelijk is.
2. Doe de melk, het vanillestokje en de koffiebonen in een pan en breng dit aan de kook. a de pan van het vuur, doe er een deksel op en laat 15 minuten staan. Giet het mengsel dan door een zeef en doe het terug in de pan, voeg de slagroom toe en breng het opnieuw aan de kook.
3. Meng de eierdooiers en de suiker tot het een romig geheel is geworden en roer hier beetje bij beetje de warme koffie-vanillemelk doorheen. Verdeel het over 4 ovenbestendige dessertbakjes (of speciale crème brûlée-bakjes) en zet ze in een ovenschaal met hoge rand in de oven. Vul de schaal met heet water, zodat 2/3 van de bakjes onder water staat.
4. Zet de ovenschaal 35-40 minuten in de oven, laat vervolgens afkoelen en zet hem in de koelkast.
5. Besprenkel de bakjes met wat basterdsuiker en plaats ze even onder de grill totdat de suiker is gekarameliseerd.

Terug naar Toetjesspecial

Auteur