Crostini met oesterzwammen

Getty Images

Dit recept is helemaal niet moeilijk en dankzij de kruiden superlekker. Heerlijk al voorgerecht of gewoon als tussendoortje!

Aantal personen: 2                     bereidingstijd: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ teentje knoflook
  • mespunt Provençaalse kruiden
  • 6 kleine oesterzwammen
  • 2 sneden volkoren brood of 6 sneetjes volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Meng de olie met de uitgeperste knoflook, de kruiden en wat peper.
  2. Maak de oesterzwammen schoon. Leg ze op een schaal en druppel de olie er op.
  3. Warm de grill voor.
  4. Rooster de sneetjes brood onder de grill lichtbruin.
  5. Rooster de oesterzwammen in enkele minuten onder de grill gaar en bruin. Leg ze op het brood.

Ingrediënten over?

Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw. De overgebleven oesterzwammen kunnen gebruikt worden in een omelet.

Duurzaam

Oesterzwammen is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaardentabel

Energie                                       125 kcal
Eiwit                                              4 gram
​​​​​​​Koolhydraten                           15 gram 
​​​​​​​Waarvan suikers                       1 gram
Vet                                                 6 gram
Waarvan verzadigd vet           1 gram
Vezels                                           3 gram
Zout                                           0,3 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum