Donderdag: Salade met varkenshaasreepjes en venkel

Getty Images

Bekroond met een frisse citrusdressing.

Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 0 tot 15 minuten

Ingrediënten:

2 sinaasappels
Ca. 1 eetlepel honing
Ca. 1 eetlepel mosterd
2 venkelknollen
1 eetlepel pijnboompitten
1 kleine varkenshaas
1 eetlepel olie

Bereidingswijze:

  1. Schil de sinaasappels dik zodat het wit er ook af is.
  2. Snijd de partjes sinaasappel met een scherp mesje tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom.
  3. Maak van het sinaasappelsap met honing en de mosterd een dressing. Maak de venkel schoon en snijd de knollen in smalle reepjes.
  4. Meng de dressing er door.
  5. Rooster de pijnboompitten in de droge wok of koekenpan goudbruin en neem ze uit de wok.
  6. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
  7. Verwarm de olie in de wok en roerbak de plakjes varkenshaas in 3-4 minuten gaar en bruin.
  8. Schik het vlees op de venkelsalade en strooi de pijnboompitten er over.
Menusuggestie

Lekker met röstirondjes uit de oven.

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 310 kcal 535 kcal
Eiwit 25 gram 30 gram
Koolhydraten 20 gram 55 gram
Vet 10 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 7 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum