Franse sperziebonensalade met vis

De ansjovis en olijven geven de sperziebonen lekker veel smaak.

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 4 zwarte olijven
  • 500 gram aardappelen
  • 2 stukjes kabeljauwfilet
  • peper, nootmuskaat
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  • Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  • Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  • Snijd de ansjovis in stukjes.
  • Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
  • Fruit de knoflook zacht in de olie. Warm de stukjes ansjovis mee en voeg azijn toe.
  • Meng dit door de nog warme sperziebonen.
  • Snijd de olijven in plakjes en meng ze door de groente. Laat de salade afkoelen en geef op kamertemperatuur.
  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  • Dep de vis droog en bestrooi de vis met peper. 
  • Verwarm de margarine en bak hierin de vis voorzichtig aan een kant bruin. Stoof de vis in 6-8 minuten gaar. 
  • Breng de melk aan de kook.
  • Stamp de aardappelen fijn en maak er met de hete melk een puree van. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
  • Geef de aardappelpuree bij de sperziebonensalade en de vis.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 min+
Bron(nen):
Energie
520 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,2 gram