Gegrilde banaan met limoen

Getty Images

De combinatie van zoet en fris maakt dit een gerecht tot een heerlijk toetje.

Aantal personen: 2                    Bereidingstijd: 0-15 minuten 

Ingrediënten

  • ½ limoen
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 kleine bananen
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker

Bereiding

  1. Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil.
  2. Roer wat geraspte limoenschil en een kneepje limoensap door de yoghurt.
  3. Warm de barbeque of grill voor.
  4. Snijd de bananen met de schil in de lengte in tweeën.
  5. Strooi over de snijvlakken een beetje bruine basterdsuiker.
  6. Laat de suiker onder de hete barbeque of grill smelten en bubbelen. Pas op met verbranden.
  7. Verdeel de helften over 2 borden met een schepje limoenyoghurt er bij.

Ingrediënten over?

Halve limoen: bewaar een halve limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.

Duurzaam

Banaan heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie:                                       110 kcal
Eiwit:                                              2 gram
Koolhydraten:                           25 gram
Waarvan suikers:                     20 gram 
Vet:                                                 1 gram
Waarvan verzadigd vet:            0 gram
Vezels:                                            2 gram
Zout:                                         < 0,1 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum