Gemberijs met karamelbananen

Heerlijk nagerecht van gemberijs met gekarameliseerde bananen en pecanoten.

nagerecht
bereiding 40 minuten + 4 uur
voor 4 personen

Ingrediënten

200 ml melk
100 ml slagroom
4 tl gember, geraspt
4 ei-gelen
150 g suiker
4 rijpe bananen
sap van 2 sinaasappels
sap van 1 citroen
2 el rum
2 el esdoornsiroop (maple syrup)
4 el pecannoten
verse munt, ter garnering

Bereidingswijze

1. Doe de melk en de slagroom samen met de gember in een pan en breng dit aan de kook. Klop ondertussen het eigeel met 100 g suiker tot het romig wordt. Roer het warme melkmengsel door het eiermengsel, giet alles terug in de pan en laat het nog even pruttelen op laag vuur tot het dikker wordt. Let op dat het niet gaat koken!
2. Zeef het mengsel en laat het afkoelen. Giet het daarna in een ijsmachine. Wie geen ijsmachine heeft kan het mengsel in een lage metalen bak gieten en deze minstens 4 uur in de vriezer zetten. Roer het ieder halfuur flink om met een vork.
3. Karamelliseer de resterende suiker in een pan en voeg de bananen, het sinaasappelsap en het citroensap toe. Breng het op smaak met een snufje zout, rum en esdoornsiroop en laat het nog 2 minuten pruttelen.
4. Maak bolletjes ijs en dien ze op met de gekaramelliseerde bananen en de pecannoten. Garneer met muntblaadjes.

Ga terug naar de Toetjesspecial

Auteur