Groentestoof met kikkererwten en karwijzaad

Getty Images

Een heerlijk verzadigend gerecht dat ook in een braadpan klaargemaakt kan worden.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 1 dunne winterwortel
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • ca. ½ eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels karwijzaad (kummel)
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 1 volkoren pistoletje of 2 volkoren boterhammen

Voedingswaarden

Energie 
545kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum

Bereiding

  • Maak de groente schoon.
  • Halveer de wortel en snijd de helften in plakken. Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  • Verwarm de olie in een tajine of braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook met het paprikapoeder heel zacht.
  • Bak 1 theelepel karwijzaad mee.
  • Voeg de tomatenblokjes en de rest van de groente toe en smoor dit in ca. 10 minuten gaar.
  • Spoel de kikkererwten in een zeef af en meng ze door de groente. Warm het goed door.
  • Snijd het pistoletje in plakjes of het brood in driehoekjes.
  • Strooi de rest van het karwijzaad over het gerecht en geef het brood erbij.