
Getty Images
Een heerlijk verzadigend gerecht dat ook in een braadpan klaargemaakt kan worden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 1 dunne winterwortel
- 4 stengels bleekselderij
- 1 prei
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- ca. ½ eetlepel paprikapoeder
- 2 theelepels karwijzaad (kummel)
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 400 gram)
- 1 volkoren pistoletje of 2 volkoren boterhammen
Voedingswaarden
Energie
545kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
25 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1300 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Halveer de wortel en snijd de helften in plakken. Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
- Verwarm de olie in een tajine of braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook met het paprikapoeder heel zacht.
- Bak 1 theelepel karwijzaad mee.
- Voeg de tomatenblokjes en de rest van de groente toe en smoor dit in ca. 10 minuten gaar.
- Spoel de kikkererwten in een zeef af en meng ze door de groente. Warm het goed door.
- Snijd het pistoletje in plakjes of het brood in driehoekjes.
- Strooi de rest van het karwijzaad over het gerecht en geef het brood erbij.