Hamburger met groente en yoghurtdip

De yoghurtdip met komkommer maakt je broodje helemaal af!

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosuitje
  • 75 ml halfvolle yoghurt
  • peper
  • 50 gram (veld)sla
  • 1 winterwortel
  • 1 paprika
  • 1 (oude) bruine of volkoren boterham
  • stukje ui
  • 200 gram rundergehakt
  • 4 volkorenbroodjes

Bereiding

  • Was de komkommer en rasp de helft ervan boven een kom. Pers er 1 teentje knoflook boven uit.
  • Maak het bosuitje schoon en snijd het klein. Meng dit met de yoghurt door de geraspte komkommer en maak de saus op smaak met een beetje peper.
  • Was eventueel de sla en laat het goed uitlekken.
  • Maak de wortel en de paprika schoon. Snijd de wortel, de paprika en de rest van de komkommer in blokjes of reepjes. Schep dit op de sla.
  • Scheur de boterham in stukken en week het in 2 lepels water.
  • Rasp het stukje ui en pers het overgebleven teentje knoflook erboven uit.
  • Meng dit met het geweekte brood en wat peper door het gehakt. Vorm er 4 burgers van.
  • Verwarm een (gril)pan of een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak de burgers in ca. 6 minuten gaar en bruin.
  • Snijd de broodjes open en leg er de hamburger tussen. Geef de yoghurtdip en de salade erbij.

Ingrediënten over?

Zet yoghurt na gebruik altijd snel terug in de koelkast. Gebruik een schone lepel om wat uit de beker te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de Tenminste Houdbaar Tot-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. 

Komkommer: 
Bewaar een stuk komkommer in plasticfolie in de koelkast. 
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 min +
Bron(nen):
Energie
540 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,6 gram
Trefwoorden: