Kalfslever in rode wijn

Probeer dit heerlijke hoofgerecht van kalfslever in rode wijn. Een heerlijk gerecht voor bij de wintermaanden.

hoofdgerecht
bereiding 40 minuten
voor 4 personen

Ingrediënten:

600 g kalfslever
150 g spek in zeer dunne plakjes
150 g eekhoorntjesbrood
1 ui
2 el suiker
3 teentjes knoflook
3 dl rode wijn

Bereidingswijze:

1. Verdeel de kalfslever in vier stukken en verpak in het spek. Bind zorgvuldig dicht met keukentouw. Leg in een ovenschotel en laat 8 minuten garen in een op 180°C voorverwarmde oven.
2. Pel de knoflook en de ui, snipper fijn en stoof aan in de olie. Voeg de paddenstoelen, de suiker en de helft van de wijn toe. Laat 10 minuten garen op een zacht vuur.
3. Voeg de paddenstoelen en de rest van de wijn bij het vlees en laat nog 6 minuten verder garen in de oven.
4. Giet de saus uit de schotel en bind eventueel met een beetje sausbinder.

Tip: dien op met aardappelen in de schil.

Terug naar de recepten met vlees

Bron 
  • Proud to be Senior