Kalkoen met sjalotjes

Lekker van de oude stempel, maar met een twist. En nog duurzaam ook, de sjalot is deze maand (februari) een seizoensproduct.

Aantal personen: 2             Bereidingstijd: 15-30 minuten

Ingrediënten

6 aardappelen
400 gram sperziebonen
1 eetlepel rozijnen
100 gram sjalotjes
200 kalkoenfilet
peper
2 eetlepels vloeibare margarine
citroensap

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
  3. Was de rozijnen.
  4. Pel de sjalotjes en snijd ze in halve ringen.
  5. Snijd de kalkoenfilet in smalle repen en bestrooi ze met peper.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen bruin.
  7. Bak de sjalotjes mee.
  8. Voeg een scheutje water en de rozijnen toe en smoor de kalkoen in 5 minuten gaar.
  9. Maak het gerecht op smaak met een paar druppels citroensap. Geef de sperziebonen en aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info: kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Aardappelen 
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7 graden. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine.  Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit. 

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden

Energie                                      460 kcal
Eiwit                                           35 gram
Koolhydraten                          50 gram
Waarvan suikers                      8 gram
Vet                                              10 gram
Waarvan verzadigd vet           2 gram
Vezels                                         10 gram
Zout                                           0,2 gram

Bron(nen):