Kalkoencurry met groente en zilvervliesrijst

Dit curryrecept is fantastisch voor de stevige trek.

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram prei
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 3 takjes koriander
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½-1 eetlepel kerriepoeder, peper
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  • Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de prei in de lengte door en snijd de helften in stukken van ca. 5 cm. Schaaf de courgette in lange repen. Snijd de ui klein.
  • Was de rozijnen.
  • Was de koriander en knip de takjes klein.
  • Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.
  • Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen in ca. 5 minuten bruin. Roerbak de kerrie, het komijnzaad en de ui kort mee.
  • Voeg de groente, de rozijnen, de kokosmelk en 50 ml water toe en laat het gerecht 5 minuten zacht smoren.
  • Maak de op smaak met peper.
  • Roer er van het vuur af de yoghurt door en strooi de koriander erover.

Ingrediënten over?

Koriander:
Bewaar de koriander tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. Het is nog 4 dagen houdbaar. 

Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
555 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,2 gram