Koken met Mary deel 4

Koken met Mary juli/aug 2019

Mary
Cees Rutten

Een maaltijd buiten heeft gewoon wat extra's. Op warme dagen wil je het eten snel op tafel hebben staan en het moet lekker verfrissend zijn. Ik denk graag met je mee!

Zalmpakketjes van de barbecue

Getty Images

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 kleine zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • paar takjes verse tijm
  • paar ­­takjes verse oregano
  • 1 limoen
  • 2 moten zalm

Bereiding

Snij de courgette in halve plakjes, de paprika en zoete aardappelen in blokjes en de ui in snippers. Meng dit met 1 eetlepel ­olijfolie en een paar takjes tijm en oregano en schep er wat zout en peper door. Knip 4 vellen aluminiumfolie van 30 x 30 cm. Leg 2 vellen op elkaar zodat je 2 stevige pakketjes kunt maken. Verdeel de groenten over de aluminiumfolie en vouw de folie aan de randen omhoog, zodat 2 bakjes ontstaan. Besprenkel de groenten met 1 eetlepel limoensap. Bestrooi de zalmmoten met zout en peper, leg ze op de groenten en besprenkel ze met de rest van de olijfolie en 1 eetlepel limoensap. Verdeel er nog wat verse kruiden over en vouw de aluminiumfolie dicht over de zalm. Leg de zalmpakketjes op de hete barbecue. In 15 tot 20 minuten zijn ze gaar. Geen weer om te barbecueën? Leg de ­zalmpakketjes in een hete oven (200 °C) en gaar ze in 20 tot 25 minuten.

TIP: Lekker bij de ­zalmpakketjes: wat kruiden­boter of ­knoflooksaus.

 

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine