Konijnenbout met abrikozencompote

Dit hoofgerecht van konijn en abrikozencompote is binnen 50 minuten te bereiden en is voor 4 personen. Het is een recept wat de moeite waard is om te proberen.

hoofdgerecht
bereiding 50 minuten
voor 4 personen

Ingrediënten:

2 el honing
8 cl citroensap
2 el citroentijm
2,5 dl bruine fond van konijn
boter
4 konijnenbouten

Voor de compote:

8 bosuitjes
boter
4 rijpe abrikozen
2 el geroosterde en fijngehakte hazelnoten

Bereidingswijze:

1. Doe de honing in een pan en laat op een zacht vuur karamelliseren tot een lichte karamel. Blus met het citroensap en laat inkoken tot twee derde. Doe de citroentijm en de konijnenfond erbij, laat nog even inkoken en trekken en bind de saus dan met klontjes ijskoude boter. Breng op smaak met peper en zout en giet de fond door een fijne puntzeef. Houd warm.
2. Maak de konijnenbouten schoon en gril ze aan alle kanten in een grillpan. Breng op smaak met peper en zout en laat 12 minuten verder braden in een op 180°C voorverwarmde oven.
3. Voor de compote: blancheer de bosuitjes, laat goed uitlekken en snijd ze in stukken van 3 cm. Stoof ze in boter. Snijd de abrikozen in zessen en doe ze samen met de hazelnoten bij de bosuitjes. Laat zacht sudderen tot er een compote ontstaat en voeg peper en zout toe.
4. Verdeel de compote over vier warme borden en schik de konijnenbouten erop. Lepel de saus er omheen.

Terug naar de recepten met vlees