Koolvissoep met kreeft

Probeer dit heerlijke visgerecht met als hoofdingrediënten koolvis en kreeft. Het gerecht staat binnen 50 minuten op tafel. Het recept is bestemd voor 4 personen.

hoofdgerecht
bereiding 50 minuten
voor 4 personen

Ingrediënten:

1 levende kreeft van ± 700 g
3 koolvisfilets
1 zakje court-bouillon
3 aardappelen
25 cl dikke room
2 takjes peterselie

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de inhoud van het zakje court-bouillon toe. Leg er de koolvisfilets en de kreeft in en laat 10 minuten koken.
2. Schil en was ondertussen de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Breng een kookpan met gezouten water aan de kook. Doe er de aardappelen in kook  20 minuten op een zacht vuur.
3. Laat de koolvis en de kreeft uitlekken. Verwijder de schaal van de kreeft. Snijd de kreeft en de koolvis in stukjes.
4. Voeg de aardappelen en de stukken koolvis en kreeft toe aan de bouillon en meng de dikke room erdoor. Laat
nog 10 minuten verder koken op een zacht vuur.
5. Was de peterselie, dep droog, haal er de blaadjes af en snijd fijn.
6. Verdeel de romige soep over vier diepe borden en bestrooi met peterselie. Dien direct op.

Klik hier om terug te gaan naar de visgerechten!