Lamsfilet met salie

Probeer nu dit heerlijke hoofdgerecht van lamsfilet met salie. Het gerecht staat binnen 40 minuten op tafel.

hoofdgerecht
bereiding 40 minuten
voor 4 personen

Ingrediënten:

800 g lamsfilet met vet
4 el olie
8 mooie takken salie

Bereidingswijze:

1. Snijd het vlees in twee even lange stukken. Leg er drie vierde van de salie tussen en breng goed op smaak met peper en zout. Bind op met keukentouw zodat het vet aan de buitenkant van de rol komt te zitten en de salie mooi middenin. Druppel er de helft van de olie over en schik in een ovenschotel.
2. Verwarm de oven voor op 220°C.
3. Zet het vlees in de hete oven en verlaag de temperatuur tot 200°C. Laat 10 minuten bakken. Druppel er de rest van de olie over en laat nog 15 minuten verder garen in de oven op 150°C.
4. Dien op met een frisse groene sla.

Tip: haal het vlees minstens 30 minuten voor u het in de oven zet uit de koelkast.

Terug naar de recepten met vlees