Lasagne met gegrilde groente en broccolipuree

Lasagne, lekker groen!

Ingrediënten

  • 1 kleine venkelknol
  • 250 gram broccoli
  • 1 kleine aubergine
  • 1 (rode) ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • peper, basilicum
  • 6 volkoren lasagnebladen
  • ca. 50 ml halfvolle melk
  • 25 gram gepelde walnoten
  • 2 eetlepels geraspte kaas 30+ belegen

Bereiding

Materialen

grillpan

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Bewaar het fijne venkelgroen.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Snijd de venkel in dunne plakken, de aubergine in dunne plakken en  een halve ui in plakken. Snijd de andere halve ui in snippers.
  4. Druppel een beetje olie over de venkel, aubergine en de plakken ui.
  5. Gril deze groente in een hete grillpan in ca. 6 minuten gaar en goudbruin.
  6. Breng het gehakt op smaak met zout en peper en bak mee.
  7. Fruit de gesnipperde ui in de rest van de olie glazig.
  8. Bak het gehakt mee en pers er 1 teentje knoflook boven uit.
  9. Voeg de tomatenblokjes, wat peper en basilicum toe. Laat de saus 10 minuten sudderen.
  10. Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  11. Kook de broccoli in weinig water gaar.
  12. Pureer de broccoli met het andere teentje knoflook en de melk met een staafmixer of in de keukenmachine tot puree.
  13. Warm de broccolipuree nog even goed door.
  14. Hak de walnoten grof.
  15. Knip het achtergehouden venkelgroen fijn en meng het met de walnoten en de kaas.
  16. Halveer de bladen lasagne.
  17. Leg op 2 borden een vel lasagne en schep er wat saus over. Leg er gegrilde groente op.
  18. Herhaal dit met nogmaals lasagne, saus en groente en dek af met de rest van de lasagne.
  19. Strooi er het walnoten- kaasmengsel over. Schep de broccolipuree ernaast.

Ingrediënten over?

Broccoli:
Bewaar een stronk broccoli in een open plastic zak of in de verpakking nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er deze lekkere groentesaus mee.

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ min
Bron(nen):
Energie
640 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,6 gram