Getty Images
      
  Lasagne, lekker groen!
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ min
          Ingrediënten
- 1 kleine venkelknol
 - 250 gram broccoli
 - 1 kleine aubergine
 - 1 (rode) ui
 - 2 eetlepels olijfolie
 - 300 gram gehakt
 - 2 teentjes knoflook
 - 1 blik tomatenblokjes zonder zout
 - peper, basilicum
 - 6 volkoren lasagnebladen
 - ca. 50 ml halfvolle melk
 - 25 gram gepelde walnoten
 - 2 eetlepels geraspte kaas 30+ belegen
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  640kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  55 gram
          
    Vezels 
              
  15 gram
          
    Vet 
              
  30 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  6 gram
          
    Zout 
              
  600 milligram
          Bereiding
Materialen
grillpan
Bereiding
- Maak de groente schoon. Bewaar het fijne venkelgroen.
 - Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
 - Snijd de venkel in dunne plakken, de aubergine in dunne plakken en een halve ui in plakken. Snijd de andere halve ui in snippers.
 - Druppel een beetje olie over de venkel, aubergine en de plakken ui.
 - Gril deze groente in een hete grillpan in ca. 6 minuten gaar en goudbruin.
 - Breng het gehakt op smaak met zout en peper en bak mee.
 - Fruit de gesnipperde ui in de rest van de olie glazig.
 - Bak het gehakt mee en pers er 1 teentje knoflook boven uit.
 - Voeg de tomatenblokjes, wat peper en basilicum toe. Laat de saus 10 minuten sudderen.
 - Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 - Kook de broccoli in weinig water gaar.
 - Pureer de broccoli met het andere teentje knoflook en de melk met een staafmixer of in de keukenmachine tot puree.
 - Warm de broccolipuree nog even goed door.
 - Hak de walnoten grof.
 - Knip het achtergehouden venkelgroen fijn en meng het met de walnoten en de kaas.
 - Halveer de bladen lasagne.
 - Leg op 2 borden een vel lasagne en schep er wat saus over. Leg er gegrilde groente op.
 - Herhaal dit met nogmaals lasagne, saus en groente en dek af met de rest van de lasagne.
 - Strooi er het walnoten- kaasmengsel over. Schep de broccolipuree ernaast.
 
Ingrediënten over?
Broccoli:
Bewaar een stronk broccoli in een open plastic zak of in de verpakking nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er deze lekkere groentesaus mee.
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum