Loempia’s van gelakte eend

Dit voorgerecht is gevuld met gelakte eend en komkommer. Dit is een heerlijk gerecht dat kan dienen als voorgerecht of tussendoortje.

voorgerecht
bereiding 25 minuten
voor 6 personen

Ingrediënten:

1/2 komkommer
300 g gelakte eend
1/2 rood pepertje
1/2 bosje koriander
1/2 bundel bosuitjes
olijfolie

12 vellen rijstpapier (voor loempia’s)
1 dl hoisinsaus
1 ei
6 langoustines
1 ijsbergsla

Bereidingswijze:

1. Schil de komkommer en snijd in dunne plakjes.
2. Snijd de eend, het pepertje, de koriander en de bosuitjes fijn. Bak kort in wat olijfolie.
3. Bestrijk de vellen rijstpapier aan één kant met hoisinsaus. Schik de komkommer en het eendenmengsel in het midden van de vellen. Rol op en vouw de zijkanten naar binnen, zodat mooie rolletjes ontstaan.
4. Klop het ei los en bestrijk er de rolletjes mee. Bak de rolletjes in een pan aan elke kant goudbruin.
5. Verwijder de pantsers van de langoustines, halveer de langoustines overlangs en bak ze eveneens goudbruin. Schik de langoustines op de rolletjes en wikkel elk rolletje in een blad ijsbergsla.

Tip: rijstpapier vindt u in de diepvriesafdeling van oosterse winkels. De ijsbergsla kunt u vastprikken met een bamboespiesje.

Terug naar de recepten met gevogelte