Gegrilde biefstuk met paprika, chilipeper en ui

Supersnelle fajita's met biefstuk

Gegrilde biefstuk
De feestelijke bakplaat

Deze supersnelle fajita’s zijn een perfecte, snelle doordeweekse maaltijd. Zet de bakplaat vanuit de oven rechtstreeks op tafel en iedereen kan zijn eigen fajita’s maken.

Hoofdgerecht voor 2 personen 
Voorbereiding: 10-15 minuten 
Oven: 7-8 minuten

Ingrediënten

  • 500 g kogel- of lendebiefstuk, in plakken van 5 mm
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 gele paprika, in dunne reepjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 3 el olijfolie
  • flinke snuf zeezout en versgemalen zwarte peper
  • flinke handvol verse koriander, grof gesneden
  • 2-3 tortilla’s per persoon
  • 150 ml zure room
  • limoensap en geraspte kaas (optioneel)

Zo maak je het

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Schep in een grote braadslede de biefstuk, chilipeper, paprika, ui, specerijen, olie, zee- zout en versgemalen zwarte peper door elkaar. Zet 4 minuten onder een gloeiend hete grill.

Haal de braadslede onder de grill vandaan, schep alles goed om en zet de braadslede nog 3-4 minuten onder de grill tot de biefstuk net gaar is. Verpak intussen het stapeltje tortilla’s in aluminiumfolie en leg het 5 minuten onder in de oven.

Laat het vlees 3 minuten rusten en bestrooi het dan met de grof gesneden koriander. Haal de tortilla’s uit de folie en schep het mengsel erop. Dien op met zure room, limoensap en geraspte kaas, als je wilt.

De biefstuk in dit recept is doorbakken. Houd je meer van rode biefstuk, gril deze dan in totaal 6 minuten; schep halverwege om.

De feestelijke bakplaat

Dit recept komt uit De feestelijke bakplaat van Rukmini Iyers. Iyer en haar bakplaten hoeven eigenlijk geen introductie meer. Een feestmaal op tafel zetten klinkt misschien als een hele klus, maar met deze 75 recepten (70 succesrecepten uit de eerdere bakplaatboeken en 5 recepten van bekende Nederlandse en Vlaamse foodies en chefs) wordt elk spectaculair etentje een fluitje van een cent. Met ideale gerechten voor specifieke feestdagen, recepten voor bijzondere gelegenheden én menu’s om een stressvrij feestdiner te garanderen. Snijd gewoon de ingrediënten, meng ze op een bakplaat en laat de oven het werk doen – ook tijdens de feestdagen.

 

Auteur 
Bron 
  • De feestelijke bakplaat