Macaroni met broccoli en cashewnoten

Dit macaronirecept heb je nog niet eerder geproefd. Een gegarandeerd succes!

Aantal personen: 2                   Bereidingstijd: 15-30 minuten

Ingrediënten

1 dunne prei
300 gram broccoli
150 gram champignons
2 plakjes achterham
150 - 200 gram volkoren macaroni
1 eetlepel olie
2 eetlepels ongezouten cashewnoten

Bereiding

  1. Maak de prei, de broccoli en de champignons schoon.
  2. Snijd de prei in smalle ringen.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  4. Snijd de champignons in plakken.
  5. Snijd de ham in reepjes.
  6. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Fruit de preiringen zacht in de olie.
  8. Voeg de broccoli toe en stoof de groente in 5 minuten gaar.
  9. Schenk er 100 ml water bij met de plakjes champignons en de ham.
  10. Breng dit aan de kook.
  11. Giet de gare macaroni af en schep het groentemengsel met de ham erdoor.
  12. Strooi de cashewnoten erover.

Ingrediënten over?

Gekookte ham: bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
De cashewnoten zijn ook lekker in een noedelsalade.

Duurzaam

Broccoli heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Dierenwelzijn

Varken: bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaardentabel

Energie                                           555 kcal
Eiwit                                               25 gram
Koolhydraten                              65 gram
Waarvan suikers                          6 gram
Vet                                                  20 gram
Waarvan verzadigd vet               3 gram
Vezels                                             15 gram
Zout                                               0,4 gram

Bron(nen):