Mexicaanse wraps met kidneybonen

Pittige wraps met een Mexicaans randje. Ze zijn lekker en gezond en ook nog eens zo klaar!

Aantal personen: 2                   Bereidingstijd: 15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 klein rood pepertje
  • 1 blikje kidneybonen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram Mexicaanse groentenmix, diepvries
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 4 bladen ijsbergsla
  • ½ bosje koriander
  • 2 grote of 4 kleine volkoren of gewone wraps

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Maak het pepertjes schoon en snijd het klein.
  3. Laat de de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Bak de paprika en het pepertje mee.
  5. Voeg de groentemix, de kidneybonen en de tomatenblokjes toe en laat de chili 10 minuten zacht pruttelen.
  6. Was de ijsbergsla en snijd de bladen in smalle reepjes.
  7. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  8. Verwarm de wraps in een droge koekenpan.
  9. Maak het chilimengsel op smaak met de koriander.
  10. Verdeel de reepjes ijsbergsla en het chilimengsel over de wraps en rol ze op.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik: doe het restje tomaten dat over is in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast voor maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een saus op je zelfgemaakte pizza van Turk brood.

Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Duurzaam

Paprika heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                       520 kcal
Eiwit                                            20 gram
Koolhydraten                           65 gram
Waarvan suikers                     10 gram
Vet                                               20 gram
Waarvan verzadigd vet           3 gram
Vezels                                         15 gram
Zout                                           1,5 gram

Bron(nen):