
Getty Images
Tempé is gemaakt van soja en wordt in de Nederlands-Indonesische keuken vaak als vleesvervanger gebruikt. In dit recept wordt het heerlijk gecombineerd met volkoren mie, prei, courgette en kerstomaatjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels sojasaus met minder zout
- 150 gram tempé
- 1 dunne prei
- 1 courgette
- 100 gram kerstomaatjes
- 100 gram taugé
- 200 gram volkoren mie
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel sesamzaad
- handje verse kruiden, bijv. selderij, peterselie
Voedingswaarden
Energie
680kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
85 gram
Suiker
25 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1200 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Was de peper en halveer hem. Verwijder uit 1 helft de pitjes en snijd dit stukje in ringetjes. Houd ze apart.
- Pureer of snijd de rest van de peper fijn en pers er een half teentje knoflook bovenuit. Roer er 1 eetlepel sojasaus door.
- Verkruimel de tempé met een vork en meng het pepermengsel erdoor.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in smalle ringen, de courgette in halve plakken en snijd de rest van de knoflook klein. Halveer de tomaatjes.
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de tempé bruin. Bak het sesamzaad kort mee.
- Roerbak in de andere lepel olie de prei en de courgette.
- Voeg de kerstomaatjes en de ringetjes peper toe en smoor de groente verder gaar.
- Was de kruiden en snijd ze klein.
- Warm op het laatst de taugé mee met de groente.
- Schep er de uitgelekte mie en gebakken tempé door.
- Maak het gerecht op smaak met de kruiden en de rest van de sojasaus.