Mueslipannenkoeken met fruit

Getty Images

Deze gezonde pannenkoeken met appel en perzik zijn een heerlijk en vullend ontbijt.

Aantal personen: 2                   Bereidingstijd: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram volkoren meel
  • 1 klein ei
  • 100 ml halfvolle melk
  • kleine appel
  • 50 gram muesli, zonder toegevoegd suiker
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 perzik of nectarine (ook lekker met ander fruit)
  • 100 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Doe het volkorenmeel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg het ei toe met de melk en klop dit tot een glad beslag.
  2. Was de appel en rasp hem grof. Roer dit direct door het beslag en klop de muesli erdoor.
  3. Verwarm een beetje margarine in een koekenpan en schep er wat beslag in. Bak zo ca. 6 pannenkoeken aan beide zijden lichtbruin en gaar.
  4. Pureer een halve perzik en klop dit door de yoghurt. Snijd de andere helft in reepjes.
  5. Geef de pannenkoeken met het fruit en de yoghurt.

Duurzaam

Perzik heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaardentabel

Energie:                                       370 kcal
Eiwit:                                            10 gram
Koolhydraten:                           45 gram
Waarvan suikers:                     20 gram 
Vet:                                               15 gram
Waarvan verzadigd vet:            3 gram
Vezels:                                            7 gram
Zout:                                            0,2 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum