Paddenstoelengratin met rettichsalade en aardappelpuree

De rettichsalade en de aardappelpuree serveer je apart.

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, shiitake en oesterzwammen)
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • peper, tijm
  • 4 eieren
  • 200 ml halfvolle melk
  • 25 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 250 gram rettich of rammenas
  • 1 winterwortel
  • ½ perssinaasappel
  • nootmuskaat

Bereiding

  • Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  • Warm de oven voor op 200 °C.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken of repen.
  • Pel de sjalot en snijd hem klein.
  • Fruit de sjalot in de margarine zacht.
  • Bak de paddenstoelen kort mee en maak dit op smaak met peper en tijm.
  • Schep de paddenstoelen in een ovenvaste schaal.
  • Klop de eieren los met 75 ml melk en wat peper.
  • Schenk dit over de paddenstoelen. Strooi de geraspte kaas erover.
  • Laat het gerecht in de hete oven in ca. 20 minuten stevig worden en kleuren.
  • Maak de rettich en de wortel schoon en rasp de groente grof. Maak op smaak met wat sinaasappelsap.
  • Breng de rest van de melk aan de kook.
  • Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  • Serveer de rettich-wortelsalade en de aardappelpuree bij de gratin

Ingrediënten over?

Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 min+
Bron(nen):
Energie
530 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,9 gram