
Getty Images
Deze paprika-tomatensoep met linzen is gezond en snel te bereiden.
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 3 rode paprika's
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- ½ bosje selderij peper
- 4 volkoren boterhammen
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1400 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Maak de paprika´s schoon en snijd ze in blokjes.
- Fruit de ui in de margarine glazig.
- Bak de tomatenpuree kort mee om het te ontzuren. Voeg het paprikapoeder toe.
- Doe de paprika´s, de tomatenblokjes met 200 ml water en het stukje bouillontablet bij de ui en laat dit 10 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Spoel de linzen af. Roer de linzen door de soep en kook de soep nog een paar minuten.
- Was de selderij en knip het klein.
- Roer de selderij door de soep en maak op smaak met wat peper. Geef het brood erbij
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.
Ingrediënten over?
Bewaar de rest van de tomatenblokjes afgedekt in een schaaltje nog 2 dagen in de koelkast. Gebruik de tomatenblokjes in dit lekkere gerecht met eieren.
Tomatenpuree kan worden afgedekt in een schaaltje voor maximaal 3 dagen in de koelkast. Vries de tomatenpuree, eventueel in porties in plasticfolie, in en bewaar het maximaal 12 maanden.