Pasteitjes met gepocheerd ei

Probeer dit vegetarische voorgerecht van pasteitjes met gepocheerd ei. Dit gerecht is snel te bereiden binnen 40 minuten.

voorgerecht
bereiding 40 minuten
voor 4 personen

Ingrediënten:

Voor de bechamelsaus:
25 g boter
25 g bloem
25 cl melk

Voor het garnituur:

600 g spinazie
grof zout
30 g boter
5 cl room
4 bladerdeeggebakjes (lege pasteitjes, zoals voor vol-au-vent)
4 eieren
azijn

Bereidingswijze:

1. Voor de bechamelsaus: laat de boter smelten in een kookpan. Doe alle bloem er in één keer bij en roer stevig met de klopper. Laat 2 minuten al kloppend doorwarmen op zacht vuur. Giet de melk er langzaam bij en blijf kloppen tot de saus indikt. Breng op smaak met peper en zout.
2. Verwarm de oven voor op 150°C.
3. Was de spinazie grondig. Laat uitlekken en verwijder de dikke stelen. Laat de boter smelten in een sauteerpan. Laat de spinazie er 5 minuten in slinken. Neem er een paar blaadjes uit. Voeg de room en de bechamelsaus toe en meng alles.
4. Vul de bladerdeeggebakjes met het spinaziemengsel. Zet in de oven en laat opwarmen tijdens de bereiding van de gepocheerde eieren.
5. Bereid de gepocheerde eieren. Breng water aan de kook in een grote kookpan en voeg een scheut azijn toe. Houd het water zachtjes aan de kook. Breek een ei in een kleine kom en laat het in het water glijden. Zorg dat het eiwit rondom de dooier blijft. Laat de eieren ongeveer 3 minuten koken tot het eiwit ondoorschijnend wit is geworden.
6. Leg de gepocheerde eieren voorzichtig op de pasteitjes en garneer met wat blaadjes gekookte spinazie.

Klik hier om terug te gaan naar de vegetarische gerechten!