Pinda-ijs met chocolade

Heerlijk dessert voor als u een liefhebber bent van pinda's.

nagerecht
bereiding 30 minuten + 4 uur
voor 4 vormpjes van ca. 200 ml per stuk

Ingrediënten

125 g basterdsuiker
350 ml melk
3 eierdooiers
75 g pindakaas
3 el geroosterde
pinda’s, gehakt
150 ml slagroom
100 g (pure) chocolade, gehakt

Bereidingswijze

1. Meng de suiker, melk en eierdooiers in een schaal au bain marie. Roer hier de pindakaas en de stukjes pinda doorheen en laat afkoelen.
2. Meng de geklopte slagroom erdoorheen, giet het geheel in een platte bak en zet die minstens 2 uur in de vriezer, elk half uur roerend. Giet het na 2 uur in de vormpjes en plaats die nog eens 2 uur in de vriezer.
3. Verwijder de vormpjes en garneer met de gehakte stukjes chocolade.

Terug naar Toetjesspecial

Auteur