Pittige andijviesalade

Andijvie is niet alleen lekker in een stamppot; je kunt er ook goed salades mee maken.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 200 gram kippendijfilet
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • ½ gedroogd pepertje
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels olie
  • 1 tomaat
  • 1 struikje andijvie (ca. 300 gram)

Bereiding

  • Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  • Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  • Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  • Snijd de ansjovis in stukjes.
  • Verkruimel het stukje peper er bovenuit.
  • Pers de knoflook er bovenuit en prak dit met een vork tot een pasta.
  • Roer er 1 eetlepel water, de azijn en de olie door tot een pittige saus is ontstaan.
  • Maak de tomaat schoon en snijd hem in parten.
  • Was de andijvie en laat de groente goed uitlekken. Snijd de andijvie in smalle repen.
  • Meng de parten tomaat en het sausje erdoor.
  • Serveer de kiprepen en de aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
535 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
7 gram
Zout
1 gram
Trefwoorden: