Rijst met gegrilde garnalen

Ingrediënten

  • 200 gram grote garnalen, (diepvries) ontdooid
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 2 tomaten
  • 400 gram snijbonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

1. Meng wat chilipoeder en het citroensap door de olie en schep dit door de garnalen.
2. Zet de garnalen afgedekt een half uur in de koelkast.
3. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
4. Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
5. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in een beetje water in ca. 10 minuten gaar.
6. Pel de ui en de knoflook en en snijd het klein. 
7. Fruit de ui en de knoflook in een braadpan zacht in de margarine.
8. Roer de tomaat en wat chilipoeder erdoor en bak alles nog 2 minuten.
9. Bak de gare rijst kort mee.
10.Verwarm een grillpan of grill en rooster de garnalen in 3-4 minuten gaar.
11. Schep de garnalen op de rijst en geef de snijbonen erbij.

Extra informatie
Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?
Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4 °C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ min
Bron(nen):
Energie
625 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
80 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,5 gram