Roerbakschotel met mie

Snelle roerbak met broccoli, rode peper en sesamzaad.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 200 gram volkoren noedels
  • 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel
  • 2 rode uien
  • 400 gram broccoli
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels sojasaus met minder zout of ketjap manis

Bereiding

  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  • Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd het vlees in smalle reepjes.
  • Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  • Maak de broccoli schoon en verdeel de stronk in kleine roosjes. Schil de steel en snijd de steel in stukjes.
  • Was de rode peper en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in smalle reepjes.
  • Bak het vlees in de olie bruin. Bak de uienringen kort mee.
  • Roerbak de broccoli in 5 minuten mee gaar.
  • Voeg de uitgelekte mie en de rode peper toe en warm het gerecht goed door.
  • Maak op smaak met wat sojasaus. Strooi het sesamzaad erover.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van sojasaus of ketjap.

Ingrediënten over?
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
620 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
80 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
2,1 gram