Salade Niçoise in een pot!

Blijft een paar dagen goed

Een salade stop je tegenwoordig in een potje. Hup, de koelkast in en daar blijft die gezonde en slanke maaltijd een paar dagen goed. Handig om mee te nemen naar het werk, of als je een dagje weggaat.

De basisregels

Doe de dressing in de pot, daarop de harde ingrediënten, daarop de zachte ingrediënten en de sla helemaal bovenop.

Nodig voor 1 persoon

voor de dressing
• 2 el honing-thijm-dressing
• 1 el wijnazijn

voor de salade
• 1 friszoete appel
• 75 g maïs uit blik
• 30 g kapperappeltjes
• 50 g spekblokhes
• 40 g geitenkaas
• 5 walnoten
• 35 g veldsla
• wat citroensap
(en met wat gekookte krieltjes maak je er een echte maaltijdsalade van)

Bereiding

Bak de spekjes en laat afkoelen. Appel in blokjes snijden en besprenkel met citroesap. Maak de dressing en giet in de pot. Voeg de rest in de juiste volgorde toe.

Tip

De speciale potten zijn onder meer te koop bij Oil & Vinegar.