Schnitzel met limoenjus

Op deze manier wordt het vlees lekker mals.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram snijbonen
  • 1 limoen
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel maïzena
  • 3 takjes peterselie

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  • Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  • Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  • Boen de limoen schoon en rasp een deel van de schil. Pers de limoen uit.
  • Bestrooi de schnitzels met peper.
  • Bak het vlees in 6 minuten in de margarine gaar en bruin.
  • Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Meng de maïzena met 100 ml water aan, giet het met de geraspte schil en het sap van de limoen in de pan en roer het aanbaksel los. Breng de jus even aan de kook.
  • Was de peterselie en knip het klein.
  • Leg het vlees in de jus en strooi de peterselie erover. Geef de aardappelen en de snijbonen erbij.

Ingrediënten over?

Peterselie:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar of vries de kruiden in

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
470 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,2 gram